Documentaires over het klimaat en bomen.

Ook zo benieuwd naar wat de bomen voor het klimaat doen. Documentaires met onder andere met David Attenborough nemen je mee.

Klik op play om door te gaan naar de website van boommade.nl.

Eenvandaag Avro/Tros.

Gemeenten gaat het niet lukken op tijd genoeg bomen te planten.

Plan voor 180 nieuwe woningen aan de Bredestraat.

Buitengebied, donderdag 6 oktober 2022 lichtte Gemeente Breda hun geplande tijdelijke (15 jaar) woningen toe. Gepland aan de Bredestraat, bedoeld voor 1 en 2 persoons huishoudens, statushouders- en ex GGZ cliënten

Vraag: Kan ik al bezwaar maken? Hoe maak ik bezwaar tegen het besluit?  

Antwoord: Het besluit van het college is dat er voor de 3 locaties Donkerstraat, Bredestraat en Stadionstraat een haalbaarheidsonderzoek wordt gestart. Hierin wordt ook uitgewerkt welke procedures er nodig zijn om de bouw van tijdelijke woningen mogelijk te maken.Voor de procedure van aanvragen van een (omgevings)vergunning zijn er wettelijke mogelijkheden en gelden er in het proces termijnen waarbinnen mensen een zogenaamde zienswijze kunnen indienen. Of (bij het vervolg van de procedure) bezwaar kunnen maken. 

Bloembollen 

Woensdag 19 oktober zijn er bloembollen gepland aan de Asterdplas. Dit is de derde poging van "samen fleuren we de wijk op", eerdere aanplant werd door maaiers en tractor vernietigd.